Köp din skoterhjälm från SMX Sports

På SMX Sports kan du välja mellan flera olika skoterhjälmar inför vintersäsongen som är på gång nu. En skoter kan komma upp i mycket hög hastighet så därför är det precis lika viktigt att du använder en skoterhjälm precis som du har en motorcykelhjälm när du kör MC. Köp din skoterhjälm från SMX Sports nu när de har riktigt bra priser på våra skoterhjälmar! Men varför måste jag ha en skoterhjälm när jag kör skoter, kan jag inte lika gärna använda en MC-hjälm? Det kan du absolut, då båda typerna av hjälm är utformade för att ge huvudskydd vid motoriserade fordon, men de har några betydande skillnader.

Skoterhjälm vs MC hjälm

Skoterhjälmar är oftast utformade med en öppen design som täcker hela huvudet, inklusive öron och ansikte. De har ett visir som skyddar ögonen mot vind, damm och insekter. Skoterhjälmar har också vanligtvis en hakskydd som kan fällas ned för att skydda ansiktet vid kalla väderförhållanden. MC hjälmar finns i olika stilar, men de flesta har en sluten design som täcker hela huvudet och ansiktet. De kan vara hjälmar med helt ansiktsvisir eller hjälmar med öppet ansikte, beroende på användarens preferenser. De flesta motorcykelhjälmar har en hakskydd för att skydda ansiktet, men de kan också ha en öppningsbar konstruktion för att göra det lättare att kommunicera eller ta av hjälmen.

Lägre säkerhet med skoterhjälm

Motorcykelhjälmar har generellt högre säkerhetsstandarder jämfört med skoterhjälmar, eftersom motorcyklister vanligtvis är utsatta för högre hastigheter och riskerar allvarligare skador vid krascher. Skoterhjälmar är vanligtvis utformade med bättre ventilation och isolering för att hålla användaren bekväm vid kalla väderförhållanden. De är också utformade för att minimera imma på visiret, vilket är viktigt när man åker i kallt väder. Motorcykelhjälmar kan vara mer inriktade på att erbjuda ventilation och komfort vid högre hastigheter och i varierande väderförhållanden.