Friluftskläder dam

Jag gjorde ett försök bland friluftskläder dam att hitta ett par riktigt bra friluftsbyxor, det tänker jag inte kan vara särskilt svårt. Men ack vad jag bedrog mig! Det är verkligen inte lätt att finna något bra och användbart med alla krav som i alla fall jag har på mina friluftskläder. En gång för flera år sedan lyckades jag hitta ett par jättesköna stretchiga vandringsbyxor som var helt perfekta. Det är inte lätt att sedan försöka hitta ett par med likadan funktionalitet och bekvämlighet.  Hade det funnits ett par likadana så hade jag köpt dom direkt. Jag kommer aldrig att finna ett par lika bra byxor.

Funktionella friluftskläder för dam

Vad har jag då för krav på mina friluftskläder som kan vara så fruktansvärt svårt att hitta? Ja, det kan jag också undra ibland. Själv tycker jag inte att det är några direkt orimliga krav jag har, men dessvärre verkar det inte bättre. Mina tidigare byxor använde nästan varje dag året runt i cirka 10-12 år. Dom var lagom stretchiga på rätt ställe, alltså runt lår och rumpa. Justerbara i midjan är inte heller fel när man som jag pendlar upp och ner (mest upp) i vikt. Fickor med dragkedja fanns 1 bak, 2 fram och nu till det bästa, 1 på låret lagom stor för min mobil. Det saknar jag på de flesta byxor.

Bra friluftskläder med fickor

En sak som i alla fall är väldigt viktigt för mig det är att ha rätt fickor på rätt plats. Vilket inte säger dig någonting! När jag är ute och går så finns det framför allt två saker jag alltid bär med mig och det är inte helt oväntat mobilen och nycklarna. Ibland ett cerat eller liknande, men att kunna få plats med mobilen i byxan är ett krav. Gärna på låret för den kan inte få plats i fickorna fram vid ljumsken och oftast är bakfickan för liten.