Tilläggsisolera

Hur vet man när det är dags att tilläggsisolera sitt hus eller bostad? Ibland kan du säkert känna att kylan tränger in i ditt hus och att det verkar vara svårt att hålla värmen kvar inomhus. Om det är ett gammalt hus så kan du räkna med att huset förmodligen inte är tillräckligt isolerat efter dagens normer och att det är dags att se över om det behöver extra isolering, kanske bara på en gavel. Förr kunde hus isoleras enbart på den sidan som vinden vanligtvis låg på och lämnas mindre bra isolerat på övriga ställen. Det kan också dra på golvet om det inte finns någon tilläggsisolering under golvplankorna. Men ofta så görs en tilläggsisolering i samband med att fasaden kanske måste repareras eller bytas ut.

Tilläggsisolering gamla hus

Om du har köpt ett gammalt hus så lär du se på elräkningen vad du lägger på uppvärmning och därvid avgöra om det kanske behövs tilläggsisoleras eller om värmekällan borde bytas ut. Om energiförbrukningen är väldigt hög så kan det bero på att huset är dåligt isolerat överlag. Efter att du har tilläggsisolerat så borde din elräkning halveras och då kommer du att spara in de pengarna du lade på att tilläggsisolera. Hur stora besparingarna blir efter en tilläggsisolering är så klart beroende av fall till fall.

Byta fönster & tilläggsisolera

Eftersom det ena är beroende av det andra så är det många som bestämmer sig för att bita i det sura äpplet en gång för alla och passar på att tilläggsisolera och byta fönster samtidigt. Det absolut bästa är ju om det går att samordna även med fasadrenovering eller fasadbyte så att det inte behöver rivas ner en gång till efter några år. Att byta fönstren samtidigt är ett smart sätt att undvika att behöva göra om fasad eller isolering i värsta fall.