Vill du lära dig att spela piano?

I så fall har jag ett jättebra tips på en pianoskola för dig. Pianobus 1 är den första av en serie med 3 delar. Pianobus 1 innehåller även en CD med kompmusik till alla låtarna.

Pianobus 1 består av 45 olika låtar som är enkla att spela. Det kommer till nya moment för varje låt, men allt är väldigt pedagogiskt upplagt.

Keyboard

Givetvis kan Pianobus 1 användas även av dig som vill lära dig spela keyboard. Det är ingen skillnad på tangenterna på ett piano och på en keyboard, så det är samma som gäller för båda.

Vad behöver jag?

Givetvis behöver du ett piano eller en keyboard för att kunna lära dig spela. Men dessutom behöver du kunna noter. Idag finns det appar och sidor på Internet som hjälper dig med detta. Bara att googla på lära sig noter så hittar du olika möjligheter.

När du kan grunderna är det bara att sätta igång med pianoskolan i Pianobus 1. Boken hittar du på nätet hos många olika webbshoppar.

För extra stöd kan du se videor med lektioner till alla låtarna på Pianobus1. Dessa finns på YouTube. Gå in där och sök på Pianobus 1, så får du upp alla videolektionerna.

Sen då?

Sen kan du gå vidare med övriga böcker i serien. De är uppbyggda på samma sätt som den första boken, med tillhörande CD. Även för dessa finns det videofilmer på YouTube, men jag är osäker på om alla låtar är med.

Efter att ha gått igenom alla tre böckerna kan du spela massor av olika låtar. När du ska köpa noter ska du tänka på att dessa ska vara för piano.

När du kommit en bit på väg kommer du upptäcka hur roligt det är att kunna spela. Det är också väldigt avstressande att sätta sig en stund vid pianot efter jobb eller skola.

Lycka till med ditt pianospelande!